כרוב כבוש

המטבח שלי תוסס.סססס.
כרוב כבוש = פרוביוטיקה טבעית ונהדרת.
קל להכין בבית, ולא דומה לשום דבר מוכן שנמצא בתוך קופסה וממתין לגאולתו.
והמתכון – קלי קלות (מפנה אתכם לאתר של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, שהמתכון שאני מביאה כאן לקוח משם).
ועכשיו- למתכון עצמו :-
פורסים וקוצצים כרוב עד כמה שאפשר דק (מעבד מזון יעשה עבודה טובה) ושמים בקערה (למעט הגזע ששומרים בצד).
שוקלים
מלח ים אטלנטי (מכיל מינרלים טבעיים וטוב לבריאות) – לכל 100 גר' כרוב מוסיפים 2.5 גר'מלח.
לשים היטב היטב עד שהכרוב מתרסק ומפריש נוזלים.
דוחסים אותו בקערה ומכסים בצלחת.
ממתינים כשעתיים, שעתיים וחצי ואז מעבירים לצנצנת, דוחסים היטב שנוזלי הכרוב יכסו אותו ושמים למעלה את הגזעים ששמרנו בצד (הם ימנעו חדירה של כל מיני חיידקים שיפגעו בתהליך התסיסה).
מומלץ לשים את הצנצנת בתוך קערה או צלחת כי בתהליך התסיסה נשפכים החוצה נוזלים.
מחכים 10 ימים כאשר כל יום פותחים לרגע את הצנצנת ומשחררים את הגזים שהצטברו בה במהלך התסיסה.
אחרי 10 ימים פותחים וזורקים את הגזעים ואת הכרוב מעבירים לצנצנות קטנות וזמינות לשימוש (כדי שלא לפתוח ולסגור את הצנצנת הגדולה ולקלקל את הכרוב).

את הצנצנות אני שומרת במקרר.
עוד דבר חשוב – לשים מדבקה על הצנצנת – מהי התכולה ובאיזה תאריך נעשתה).

דילוג לתוכן