שוקולד – שברים ותוספות

המתכון הזה מבוסס על מתכון אחר בשם "אצבעות שוקולד, אבל לקח לי הרבה זמן והרבה כלים מלוכלכים ותכל'ס, כמה שזה טעים זה עדיין מעצבן.
אז אני מביאה כאן גירסה משופרת מאוד, קלה מאוד וטעימה מאוד שלו. מקווה שתאהבו.
חובה – חומרים מעולים כי זה ממש עושה הבדל.
חומרים
100 גר שוקולד חלב
100 גר שוקולד לבן
200 גר שוקולד מריר 70% מינימום (כי הכל מתוק)
לשבור לחתיכות ולהמיס בבן-מארי (על אדים), בטמפ' בינונית נמוכה שלא ישרף
150 גר סוכר – לקרמל.
להמיס בטמפ נמוכה ולא להוריד מזה את העיניים!!
150 גר קשיו קלוי ומלוח (אפשר עם קליפות) או שקדים או תערוהת של שניהם, שבורים קלות בפטיש שניצלים.
100 גר וופלים איכותיים שבורים ביד (מפוררים)/או קורנפלקס בכל טעם שאתם מעדיפים (דבש/קינמון/פירות).
★ אופציה – קליפות הדרים או דובדבנים מיובשים או חתיכות קוקוס, בקיצור – תתפרעו

ההכנה
1. פורסים נייר אפיה על מגש
2. מסמנים בחלק האחורי שלו מלבן או ריבוע בגודל 20×30
3. ממיסים את כל השוקולד ביחד לתערובת אחידה
4. מורחים כ-1/3 מתערובת השוקולד על הריבוע המסומן ומיד מפזרים על זה את הקשיו והשקדים (שידבקו לשוקולד)
5. מחזירים את הקערה עם יתרת השוקולד לחום שתשאר נוזלית
6.ממיסים את הסוכר לקרמל (זהירות!! לא לשרוף!! זה לוקח ממש רגעים עד שזה נמס), ומיד שופכים על האגוזים.
מי שרוצה להוסיף דובדבנים/חמוציות/ קליפות הדרים – זה הזמן
7. מפזרים את הופלים/קורנפלקס (אפשר כמובן גם ללא גלוטן) על הקרמל בזריזות שידבק ככל האפשר.
8. שופכים את יתרת השוקולד עליהם.
9.מניחים נייר אפיה על כל המסה ומהדקים קלות בעזרת מערוך.
10. מכניסים את המגש למקרר להתייצבות.
11. אפשר להוציא אחרי כ 5 דקות ולחתוך לריבועים או אצבעות בגודל שרוצים או סתם לשבור לחתיכות.
12. לאפסן בקופסה אטומה במקרר (חובה) וכל יום לגנוב חתיכה.
תיהנו

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן