מתוק ומנחם – תפוחי עץ אפויים עם תוספות (וללא קמח, גלוטן או שומן)

החומרים היבשים
3 תפוחי עץ קלופים ופרוסים מושרים במים עם לימון למניעת השחרה.
צימוקים, אגוזים, שקדים, קוקוס, אוכמניות (או בכלל מה שבא לכם)

חומרים רטובים
2 כפות דבש/סילאן/מולסה
2 כפות סוכר חום
תמצית טעם – וניל/שקדים/רום/ליקר אמרטו
גרידת לימון
מיץ לימון
קינמון טחון
ציפורן טחונה
אופציות – הל טחון, כוכב אניס
מעט מים

לערבב הכל ביחד לתערובת דלילה מעט

הרכבת התבנית
על נייר אפיה לסדר את פרוסות התפוחים ולפזר עליהם את התוספות שבחרתם.
באמצעות כף לצקת את הבלילה על התפוחים והתערובת
לאפות בתנור שחומם מראש ל – 180° כ – 30 דקות.
אפשר להגיש חם/קר עם גלדה או סתם עם התה.

דילוג לתוכן