קרקרים – מלוח/מתוק – ללא גלוטן

(ולמרות שהם עשויים מכוסמת, אין להם טעם וריח שאופיניים לכוסמת).
הקרקרים האלה מספקים מבחינתי, את המקום שהפה מחפש משהו טעים, או שרוצים למרוח ממרח כלשהוא אבל לא רוצים לחם מכל מיני סיבות. או שמחפשים משהו קטן ומתוק ליד הקפה או התה אבל שלא יהיה עוגיה שמנמונת שנצטרך לספור את הקלוריות או הגלוטן שבה.
בקיצור – טעים, דק, פציח, מתוק או מלוח.
אני אוהבת למרוח על המלוחים גבינת שקדים או גבינת עיזים עם זעתר למעלה (ואם אני מוסיפה פטריה אפויה בטעם ים ועגבניה פרוסה יחד עם כוס יין – בכלל בא לציון גואל).
על השקדים אני שמה כמה טיפות של ריבת קלמנטינה עם ג'ינג'ר ומתעלפת עם התה.
ממליצה לכם מאוד (מאוד) לעשות ולשחק עם הטעמים.
דבר נוסף – מתמכרים לזה !!
תיהנו ודווחו. אשמח לשמוע

מתכון בסיסי
300 גר או 1 כוס כוסמת ירוקה להשרות כ-24 שעות ולשטוף היטב (זה שווה ערך ל-2 כוסות כוסמת מושרית)
★******★★**********
1 כוס כוסמת ירוקה מושרית
2 כפות זרעי פשתן טחונים בלולים ב-1/3כוס מים
1/2 כוס מים/מיץ עגבניות, או כל נוזל אחר לפי טעמכם האישי
1 כפית או פחות מלח ים
לבלנדר הכל ביחד ולהוציא לקערה
להוסיף
2 כפות טחינה גולמית
ולערבב ידנית עד שהתערובת מתאחדת ומתעבה מעט (בזכות הטחינה)
בשלב זה מוסיפים את הטעמים הנדרשים לפי בחירתכם ומערבבים.
לשפוך לתבנית אפיה ולהחליק דק ככל הניתן

קרקר בטעם ים עם אצות ווקאמה ובצל אפוי

אפיה
בתנור חם מצב טורבו – 180° למשך 10 דקות
להוציא ולסמן חיתוכים בגלגלת
להחזיר לתנור 170° למשך 45 דקות
לקרר היטב ולשבור לחתיכות
לשמור בקופסה אטומה

טעמים למלוח – קימל, זרעי כוסברה, גרעיני דלעת, קצח, שומשום, טימין, זעתר, אצות, בצל אפוי, סומק, מיץ עגבניות

עם שקדים
★ בגלל כמות הסוכר המופחתת הם לא ממש מתוקים. מי שרוצה יכול לטעום ולהמתיק יותר לפי הטעם האישי.
כמויות – כמו במתכון הבסיסי למעט המלח. כאן אני מוסיפה רק קורט מלח כדי להדגיש את טעם הסוכר
3 כפות סוכר או סירופ מייפל
תמצית טעם – שקדים/וניל/אמרטו/רום
1/4 כוס קמח שקדים (או 1/3 כוס)
1/3 כוס חלב שקדים או מים
גרידת לימון למי שאוהב
אופן ההכנה כמו במתכון הבסיסי
בשלב זה ניתן להוסיף צימוקים מושרים או ג'ינג'ר מסוכר קצוץ (+ מעט טימין יבש =יאמממ)
לפזר שקדים פרוסים למעלה
לאפות כמו במתכון הבסיסי

אופציות לטעמים מתוקים
קוביות ג'נג'ר מסוכרות קצוצות דק
‌שומשום קלוי, צימוקים מושרים בליקר (או מים)
גרעיני דלעת
אגוזים מקורמלים
לערבב הכל ולטעום לפני האפיה אם הטעמים מספקים

קרקר עם שקדים
דילוג לתוכן