רוטב עגבניות ופלפלים צלויים

עזבו אתכם מקילוף, ריסוק ובישול ממושך,
שלא לדבר על השגחה על הסיר ו.ו..ו..
זה מתכון נפלא, קל,פשוט וטעים בטירוף ויש לו עוד שתי תכונות:
מתאים לכל דבר, מרוטב לפיצה או לספגטי, כתוספת למרק ירקות, על סלט, בתוך טחינה או סתם למרוח על לחם (קרקר במקרה שלי).

והשני – הוא ממכר. ראו הוזהרתם (עוד מעט אשים אותו על גלידה).

וזה הולך ככה –
בתוך תבנית עם ניר אפיה שמים פלפלים אדומים חצויים ומנוקים. בתוכם שיני שום שלמות (לא קלופות)
ועגבניות חצויות.
על זה בוזקים מלח אטלנטי ולתנור כ 30 דקות 250 מעלות.
אין צורך בשמן.
כשכבר יש סימני חריכה – מוציאים ישר למעבד מזון (לקלף רק את השום). כן ואטסון. שמים גם את הנוזלים שבתבנית במעבד.
להוסיף – עגבניות מיובשות עם מעט מהשמן שלהן (או שמנ"ז).
פפריקה מעושנת. קורטוב פלפל חריף (לפי הטעם), מלח ופלפל שחור וכפית מירין או חומץ+קורט סוכר.
לטחון ולטעום לתיקון תיבול (ולא לגמור אותו תוך כדי טעימות).
זהו.
לשים בקופסה והמהדרין יכולים להוסיף כמה טיפות שמן כמהין אבל זה ממש לא הכרחי)
אוף ! עכשיו אני באמת לא יכולה לעזוב את המקרר.

מתכון ביניים – לבשל תפוחי אדמה חצי בישול במים (אני פשוט שמה אותם שלמים בקערה עם 3 כפות מים ומעט מלח גס ומכניסה למיקרו (קערה מכוסה, כמובן למשך 6 דקות). לפרוס ולשים בתוך תבנית. עליהם אני מפזרת בצל פרוס, רבעי פטריות פורטובלו, כאן מגיע השלב של מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי גרוס ותבלינים כיד הדמיון הטובה עליכם. על זה יוצקת מהרוטב ועליו מה שתבחרו – פירורי לחם מעורבים בשמרי בירה, גבינת שקדים אפויה, גראנה פדנו, ואת הדמיון שלכם.
לתנור בחום בינוני גבוה עד שמזהיב ואתם לא עומדים בריח.
הולך נפלא עם כוס יין אדום.
נ.ב – אם יש לכם קציצות, או ירקות קלויים או טריים/ קפואים, תוסיפו גם אותם.
אוהבת אתכם.

דילוג לתוכן