דלעת צלויה

דלעת. אחד הירקות הטעימים והמאפשרים מגוון גדול מאוד של מאכלים שניתן להכין ממנה.
סלטים שונים או מילויים (מלוח, מתוק, חריף, חמוץ..).
מבושלת בתוך עצמה עם עגבניות (צלויות ומיובשות ביחד).
פרוסות צלויות בתנור, בתיבול של קורנית, שמן זית ותבלינים שונים.
מטוגנת במחבת (כמו חציל).
כבושה עם חומץ ומלח…
מתוקה – מאודה עם גבינה וצימוקים – כמילוי לפאי או לכופתת סולת.
בקיצור – אין ספור אפשרויות וכל זאת כיד הדמיון הטובה עליכם והחשק שעובר לכם בפה כרגע.
מבחינת התזונה – היא מסייעת למע' העיכול באמצעות הסיבים שיש בה. קלה לעיכול, מכילה ויטמינים ומינרלים רבים ומעוטת קלוריות.
החיבור האולטימטיבי בין דלעת, בטטה וגזר מניב את אחד המאכלים הנפוצים והטובים לאנשים עם מע' מערכת עיכול רגישה (תוסיפו לזה חופן של זרעי דלעת ואתם לגמרי מסודרים).
מתאימה למבוגרים ותינוקות כאחד.

אחד המאכלים הקלים והאהובים עלי הוא דלעת צלויה בתנור ולמה?
א. כי קל להכין אותו
ב. טעים
ג. דל קלוריות
ד. משתדך נפלא לאורז או יוגורט או כל דבר אחר שבא לי באותו רגע.
ולמתכון עצמו –
פורסים את הדלעת לפרוסות בעובי 2 ס"מ. (אני לא קולפת קודם, כך הצורה נשמרת ולא מתפרקת).
מורחים במעט מאוד שמן זית.
מתבלים במה שאוהבים (מלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי, כורכום….)
מפזרים טימין (בת-קורנית) מעל
וצולים בחום גבוה 250° עד שהיא עשויה.
תיהנו

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן