המבורגר טבעוני

ללא גלוטן

בצל שמתקרמל על בסיס מים וכף שמן

חומרים

1 סלסלה פטריות שמפיניון

1 סלסלה פטריות פורטובלו

1/2 סלסלה פטריות שיטאקה טריות

2 פטריות מלך היער (לא חובה אבל מומלץ)

1 בצל גדול מאוד קצוץ גס/בינוני (אדום/לבן – לפי בחירתכם)

1 קופסה שעועית לבנה (בובס) במיץ עגבניות 200 גר'

1 כפית חרדל (או יותר. לפי טעמכם האישי)

מלח, פלפל שחור, קורט או שניים פתיתי צ'ילי גרוסים

2 כפות שמן זית

2 כפות קורנפלור או קמח תפ"א (לייצוב התערובת)

1 כפית עשן נוזלי (לא חובה, אבל מומלץ. מוסיף טעם לתערובת)

לסנן מהרוטב לפני השימוש
תערובת הפטריות, השעועית, הבצל והתבלינים

אופציות

  • ניתן להחליף את השעועית ב- 1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות – במקרה זה מומלץ להוסיף 1 כפית קטשופ לתערובת
  • אפשר להוסיף לתערובת תפ"א מבושל ומעוך גס מאוד כדי לתת מרקם יותר בשרני
  • אפשר לתבל בתבלינים שונים לפי ההעדפה האישית שלכם
  • אם אין בעיה של גלוטן – ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח רגיל לייצוב התערובת.
  • אני אוהבת להוסיף מעט כוסברה קצוצה לתערובת, אבל זו שאלה של טעם אישי
ההמבורגרים לפני האפיה
אחרי האפיה 😋😋

ההכנה

לרפד תבנית בנייר אפיה.

לשטוף קלות את הפטריות, לשבור לחתיכות גסות ולשים בתבנית.

לפזר מלח ים אטלנטי, פלפל שחור ולזלף כף או שניים (לא צריך יותר) שמן זית.

להכניס את התבנית לתנור בחום גבוה (˚250 C ) למשך 15 דקות

ל"טגן" את הבצל במחבת עם 1/4 כוס מים וכף שמן זית בחום בינוני עד שכל הנזולים מתאדים והבצל מזהיב.

לסנן את הפטריות מהנוזלים (אני מעשירה בנוזלים מרק או אורז), להכניס למעבד מזון ולקצוץ גס בפולסים.

להוציא לקערה.

לסנן את השעועית/העדשים ולהכניס למעבד המזון עם הבצל + החרדל והקטשופ (אם נדרש).

לרסק ולהוציא לקערת הפטריות.

אם בחרתם להוסיף תפ"א מבושל, זה הזמן להוסיף גם אותו לקערה יחד עם העשן ולתקן תיבול לפי הטעם.

להוסיף את הקמח הנבחר ולערבב

לאפות בתבנית מכוסה בנייר אפיה, בטמפ' של ˚180 C כ- 15 דקות עד שההמבורגרים מזהיבים

מומלץ לחכות מעט לפני שמוציאים מהתבנית כדי שיתייצבו ולא יתפרקו בהגשה.

תיהנו

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן