טופו דג

כל כך הרבה שנים אני צמחונית שכבר מזמן שכחתי טעמו של דג. אני יכולה לזהות אותו רק לפי הריח (ולא תמיד, כלומר בד"כ, זה לא עושה לי טוב.
אבל לפעמים מתלווה לריח גם זכרון נשכח של ילדות.
אני הולכת עם אבא שלי ברחוב שנראה כהמשכו של נחלת בנימין והוא מצטלב עם יהודה הלוי ויש שם חנויות מכולת וכל מיני אחרות ומראה וריח חביות הדגים המשומרים במלח, פלפל, חומץ ועלי דפנה… נראה לי שלעד ילווה אותי…
ואבא שלי היה קונה דג מעושן זהוב, ודג מלוח עם בצל מושרה, וביצי דגים, ופיתות, וגבינות ויותר מזה אני לא זוכרת..
והיום נתקלתי בשיח ברשת על חריימה שעשויה מטופו וזה העיר את הזכרון בתוכי, אז החלטתי לנסות לשחזר את טעם הדג של אז אבל מטופו ופטריות.
למה טופו? כי הוא מסוגל לספוג כל טעם שתשרו אותו בו.


רושמת לכם כאן את המתכון (והוא בלי כמויות מדוייקות כי "הרגשתי" מה נכון וכמה.
תכינו, תטעמו ותשחקו עם הטעמים. רק תזכרו שלאחר השריה ארוכה הטעמים מתפתחים ומתחזקים ומשתנים.


חומרים
טופו קשה מאיכות טובה (אני משתמשת בטופו אורגני)
אצות – נורי + ווקאמה
בצלי שלוט קצוצים
בצל לבן חצוי ופרוס
פטריות – פורטובלו, שיטאקה (מושרות במעט מים חמים) פטריות יער (שווה להשקיע בפטריות. הן נותנות טעם ועומק למרינדה).
עלי דפנה מעוכים ביד
פלפל אנגלי כתוש מעט
פלפל שחור גרוס
רוטב סויה (מלוח) מספר כפות
מירין
שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי אחר)
מלח אטלנטי גס


ההכנה
כלי שיכיל בנוחיות את כל הכבודה.

לערבב בקערה את השמן, המירין, הסויה והשלוט הקצוץ
לסחוט את השיטאקה ולקצוץ אותם גס (את מי ההשריה להוסיף לקערת הנוזלים)
לחתוך את יתר הפטריות
לפרוס את הטופו ולחרוץ אותו בסכין משני הצדדים כדי שהמרינדה תספג גם בתוכו ולא רק בחוץ.
לקחת דף נורי ולחתוך לשניים. לעטוף כל פיסת טופו בדף ולהניח בצד.
לפזר בכלי מעט בצל פרוס, מעט מהפטריות הקצוצות ומעט אצות וואקמה
לשים עליהם את הטופו העטוף
לפזר על זה את יתרת החומרים כולל התבלינים (למעט המלח)
למזוג את המרינדה על הכל.
★ להקפיד שיש הרבה מרינדה ושהיא מכסה את הטופו והפטריות.
לפזר מעט מלח גס למעלה (לא לשכוח שהאצות מלוחות והסויה מלוחה! אבל המלח נותן איכות אחרת של טעם)
סיימנו !


לסגור את הקופסה למקרר לפחות למשך 24 שעות.


★ מי שרוצה טעם של דג מעושן יכול לצלות את הטופו (ואם יש לכם "עשן נוזלי", תוסיפו מספר טיפות ממנו)
★ אפשר לאפות את זה עם הרוטב במחבת מכוסה או בתנור (בכלי מכוסה) ואז להוסיף לרוטב של חריימה.
★ ולאוהבי הסושי – בהחלט לגלגל בתוך אצה עם אורז וירקות.


תיהנו

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן