ממרח שקדים אפוי בעלי גפן

אני אוהבת עלי גפן. משהו בטעם שלהם כשהם עשויים טוב, יכול לגרום לי שלא להתרחק מהצלחת עד שהיא לא נגמרת.
אז איפוא הבעיה?
1. אין לי סבלנות מספיק גדולה לעמוד ולגלגל אחד אחד.
2. כשטעמתי את הממרח הזה עלתה לי בזכרון גבינה מצופה בפלפל שחור ובפחם שאכלתי פעם לפני מיליון שנה וחשבתי שיכול להיות מעניין ליצור שילוב כזה.
אז מביאה כאן בפניכם את היצירה הזו ובזמן הכתיבה צץ לי רעיון לשלב בתוך הממרח אגוזים קצוצים גס, לערבב ואז למלא את העלים.

חומרים

עלי גפן טריים שטופים ומבושלים כ- 10 דקות במים רותחים עם מעט מלח.
לאחר הבישול לסנן ולסחוט את עודפי הנוזלים
(או – עלי גפן משומרים שטופים היטב במים קרים ואחכ מושרים במים רותחים להפגת כל המלח)
פלפל אנגלי כתוש גס
שמן זית

לממרח השקדים
150 גר שקדים טבעיים (לא קלויים) מושרים כ 24 שעות במים, ושטופים היטב (אפשר לקלף אם רוצים)
50 גר שומשום מושרה
1/4 כפית מלח אטלנטי
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס כרוב כבוש
1 כוס מים
50 גר קמח טפיוקה (או פחות. זה תלוי בסחיטה שלכם).
3 כפות שמן זית

לטחון היטב במעבד מזון את כל החומרים במשך 10 דקות
לשים חיתול טטרה בתוך מסננת שמונחת על קערה
לשפוך את התערובת פנימה ולסחוט בעדינות
להוסיף לתערובת בהדרגה את קמח הטפיוקה (יתכן ולא יהיה צורך בכולו), עד למרקם יציב
לשמור את הממרח ואת הנוזלים בקערות נפרדות
הכנת המנה
לטעום את הממרח ולהוסיף מעט שמן זית
לתבל לפי טעמכם – שום כתוש, פלפל צ'ילי או כל טעם אחר שאתם אוהבים ולערבב.
אם הממרח יבש מידי (כי סחטתם מאוד), הוסיפו מעט מנוזל הסחיטה. המרקם צריך להיות מעובה כמו חומוס.

לאפיה
למרוח נייר אפיה בשמן זית.
לסדר כ 3 שכבות של עלי הגפן בצורת עיגול במרכז הנייר, ולמרוח גם  אותם בשמן זית
לפזר עליהם מעט פלפל אנגלי כתוש גס או דואה (מתכון בנפרד)
להניח את תערובת ממרח השקדים על עלי הגפן, לפזר פלפל ולסגור את עלי הגפן עליו
אם רוצים להוסיף עלי גפן גם למעלה, לא לשכוח למרוח גם אותם בשמן.
לסגור את נייר האפיה על עלי הגפן.
להניח הכל בכלי משומן ולאפות בתנור בחום בינוני 180° במשך 40 דקות

לממהרים –
עלי גפן מוחמצים ושטופים היטב
להשרות שקדים במים רותחים כ 10 דקות, ולשטוף היטב
להשרות את השומשום במים רגילים כ 10 דקות
להמשיך כנ"ל.
אופציה למפנקים –
לשים מעט ממרח על עלה גפן משומן, עליו מעט אגוזים וסומק ולגלגל.
לאפות כנ"ל.

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן