כבר מזמן רציתי לבשל מרק פטריות. כמו זה שרשום ב DNA שלי ובזכרון התאי של התת מודע שלי (שרק אלוהים יודע איך המתכון רשום שם). כל מה שטעמתי עד היום וכל מה שניסיתי היה טעים..אבל לא סיפק את הסחורה. זה לא היה זה.
היום החלטתי לצאת למלאכה ולנסות לשחזר את הטעם שיש לי בדמיון בפה.
חומרים
פטריות (שיטאקה טריות, ארניות, פורטובלו) לחתוך ולקלות בסיר נירוסטה יבש (ללא תיבול)
להוציא לצלחת
לאותו סיר להוסיף
בצל לבן קצוץ
ענף סלרי קצוץ
שורש פטרוזיליה
גזר
שמן זית
לאדות להזהבה בחום בינוני (אורך כ 10 דקות)
להוסיף
שום קצוץ
פלפל צ'ילי לפי הטעם והחריפות (שימו מעט אבל שימו)
ענפי כוסברה קצוצים
מלח אטלנטי. פלפל שחור.
סויה (כף או לפי הטעם)
אבקת מרק פטריות (מפטריות מיובשות וטחונות) – מתכון נפרד, או מוכנה (זהירות עם המלח)
חופן אגוזי מלך
בצוללת –
טימין, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פיסת קינמון
מים רותחים
לבשל על אש נמוכה בינונית 40 דקות
להוציא את הצוללת
לסנן לכלי שיכיל את הנוזלים.
את המוצקים לטחון היטב עם חלק מהנוזלים לפי דרגת הסמיכות המועדפת עליכם (יתרת הנוזלים ישמשו למרק פו עם ראמן או כבסיס לכל מה שתבחרו לבשל)
לתקן תיבול אם יש צורך
להגיש בצלחות עם הפטריות הקלויות מעל.
אופציה
* שוט וודקה – להוסיף לסיר ולבשל כ- 10 דקות לאידוי האלכוהול
* תפ"א קלויים בשמן זית + עלי כוסברה קצוצים
* בצל ירוק קצוץ
* פרוסות בגט קלויות עם שום ושמנ'ז
* פרמזן או גראנה פדנו מגוררת
* כמה גרגרים של מלח גס למעלה גם הם יעשו עבודה טובה
הצליח לי
תיהנו בתיאבון