משקה /קצפת שקדים ואגוזים

במקום חלב פרה, קצפת ועוד כל מיני דברים ובעיקר כי עם עליות המחירים המטורפות וההבנה מתוך הביוכימיה של המזון (שאני משתלמת בה עכשיו), מה תחליפי החלב המתועשים מכילים, החלטתי להכין בבית כל מה שיהיה לי טעים, קל להכנה, בריא וזול כלכלית.
כאן אני יודעת בדיוק מה יש בפנים ובאיזה אחוזים. מצרפת פה מתכון ולא צריך מכונה מיוחדת. בלנדר ומסננת עם בד חיתול (טטרה) יספיקו.
כמובן שאפשר לשנות את החומרים לפי טעמכם האישי. מי שלא אוהב שיבולת או שומשום, או שהוא אלרגי אליהם יכול בהחלט לוותר ולהסתפק בשקדים (ואז כמובן, לשים יותר שקדים בבלנדר כדי שהמשקה יהיה יותר סמיך ובעל "גוף".
מי שרוצה משקה לבן – שיקלף את השקדים והאגוזים (אני וויתרתי ולכן הצבע יותר "חום".
תתנסו ותחליטו.
אני, דרך אגב, הפסקתי לקנות משקאות כאלה בכלל.
ולמתכון עצמו

65 גר שיבולת שועל עבה
10 שקדים מושרים במים מספר שעות ושטופים.
10 אגוזי לוז/מלך או תערובת של שניהם (אגוזי לוז יש להשרות כנ"ל)
3 כפות שומשום מושרה
1 תמר לח (או 2 לפי טעמכם האישי)
קורט מלח אטלנטי
אופציה – 1/4 כפית תמצית וניל
800 מל' מים ראויים לשתיה
להכניס הכל לבלנדר למשך 10 דקות.
לסנן, לסחוט ולשתות או להכין קצפת (מתכון בהמשך הפוסט).
רוצים אותו יותר "עשיר"? – תגדילו את כמות האגוזים ותמעיטו בשיבולת.
נשמר במקרר כ-3 ימים. ובד"כ גם נגמר לפני.
אל תכינו יותר מזה. זה יחמיץ!!

קצפת צמחית

1 כוס משקה כנ"ל
סירופ מייפל/דבש לפי הטעם
תמצית וניל אם רוצים
1 כפית קסאנטן-גאם
בלנדר מוט
ההכנה
מוזגים את המשקה למיכל הקצפה, ממתיקים ומוסיפים קורט מלח דק. מערבבים וטועמים.
מתחילים להקציף ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הקסאנטן-גאם.
המשקה יתעבה כמעט במיידי לקצפת יציבה.
זהו. מוכן.
תיהנו

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן