קציצות צמחוניות מושלמות

אני צמחונית כל כך הרבה שנים שכבר מזמן שכחתי את טעמו של הבשר (ואם זה היה תלוי בי אז, לא הייתי אוכלת בשר גם לא בילדותי).
אבל לפעמים בא לי משהו אחר מאשר קציצות ירק רגילות. בא לי משהו עם "גוף" ונוכחות שאומר "אני פה!!"
הקרניבורית שטעמה וגם אכלה יפה מאוד את הקציצה, שאלה אם "חזרתי בתשובה", אז לא. וזה כל כך טעים והמילוי מהווה השראה לכל דבר תרצו להכין (כמו פאי רועים למשל), או בתוך טורטיה או….
ושוב, כרגיל אצלי, תרגישו חופשיים לשחק עם הכמויות והטעמים לפי רצונכם האישי.

במקום לעשות קציצות, לוקחים את המילוי ושמים על עלי בייבי תרד שמונחים על בצק. סוגרים בבצק נוסף ואופים

החומרים

500 גר אורז מלא מבושל וקר
1 תפ"א לבן קלוף מבושל במעט מים עם מלח, עלי רווה, רוזמרין ושמן זית (5 דקות במיקרו) ומעוך ידנית!
300 גר שעועית אדומה מבושלת
1 כרישה גדולה קצוצה במעבד
חופן אגוזי מלך
2 סלסלות של פטריות מעורבות (פורטובלו, שמפיניון, שיטאקה, וכו')
1 בצל אדום גדול קצוץ ידנית
1/2 חב' כוסברה + 3 שיני שום טחונים במעבד עם מעט פנקו (כ 1/3 כוס)
1 ביצה (טבעונים יכולים להחליף בזרעי צ'יה מושרים במעט מים 10 דקות + פשתן טחון מושרה כנ"ל )
מלח, פלפל שחור, אבקת "על האש", תמצית עשן נוזלי (לא חובה), כף או 2 קטשופ
2 כפות שמן זית
מעט פנקו לייצוב התערובת

ההכנה

לטחון גס את כל הרכיבים במעבד בפולסים
להוציא לקערה ולהוסיף את הבצל האדום והביצה
להוסיף תבלינים וללוש היטב הכל ביחד
להוסיף שמן זית ופנקו וללוש למרקם יציב ואחיד
לשמן נייר אפיה (בתוך תבנית)
ליצור קציצות ולעגל אותן ביד
לשים בתבנית ולמרוח אותן באמצעות מברשת בשמן זית
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ של 250° כ- 30 דקות

אופציה – למלא את הקציצות במוצרלה/גאודה
ליצור את הקציצה המעוגלת. להניח עליה קערה ולשטח אותה.
לעשות כנ"ל עם קציצה נוספת
לשים גבינה מגוררת על אחת הקציצות ואז להניח על זה את הקציצה השניה המשוטחת.
לאפות כנ"ל או לטגן
רעיון נוסף – על בצק פילאס לשים עלי בייבי תרד, על זה את המילוי, לגלגל כמו רולדה או לסגור בבצק נוסף למעלה ולאפות בחום בינוי כ 40 דקות להזהבה.

נא לבדוק את החיבור לרשת

דילוג לתוכן