להשרות 1/2 כוס שקדים וכוס אורז דביק או אורז לריזוטו או ארוז עגול, לפחות 8 שעות ב 4 כוסות מים.
לטחון בבלנדר ולסחוט באמצעות חיתול
אנחנו נשתמש בתערובת הסחוטה (פולפה) והנוזל ישמש כתוספת לקפה או (הכי טעים- עם סירופ מייפל, קינמון, והמהדריו יכולים להוסיף גם וויסקי וקובית קרח).
ולתערובת עצמה
חומרים
3 תפא גדולים מבושלים עם 2 עלי מרווה גדולים, רוזמרין, מלח אטל. ומים לכיסוי (9 דקות במיקרו)
לקלף ולמעוך בממחה ידני
פולפה כנ"ל של שקדים ואורז
3 כפות שמן זית
1 ביצה (טבעונים – תשתמשו בתחליף עשוי מזרעי צ'יה)
תבלינים
אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן
(אפשר להוסיף אבקת שום למי שאוהב)
קמח שקדים – לעיבוי
ליצור קציצות ולהניח על נייר משומן בשמן זית
למרוח בעדינות שמן זית גם למעלה
לאפות 180° 30/ 40 דקות
לא לייבש אותן. הן יהיו חיוורות מלמעלה (כי השמן ייספג בהן) וצלויות למטה.
מי שרוצה – מוזמן לטגן כדי לקבל הזהבה מושלמת